Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 13:22

Головна » 2013 » Октябрь » 15 » ДЕЛЕГАЦІЯ СВЕРДЛОВСЬКА ВЗЯЛА УЧАСТЬ В УСТАНОВЧОМУ СЕМІНАРІ ПРОЕКТУ ДТЕК «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ШКОЛИ» ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТ
11:43
ДЕЛЕГАЦІЯ СВЕРДЛОВСЬКА ВЗЯЛА УЧАСТЬ В УСТАНОВЧОМУ СЕМІНАРІ ПРОЕКТУ ДТЕК «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ШКОЛИ» ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТ
26-27 вересня у м. Донецьку пройшов установчий семінар проекту «Енергоефективні школи», який впроваджує компанія ДТЕК у рамках Програми соціального партнерства. Його виконавцем є Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку». Головна мета Проекту – прищепити молодому поколінню навички енергоощадної поведінки та виховати свідомих споживачів енергетичних ресурсів. 
    В Академії ДТЕК м. Донецька консультанти ВБО «Інститут місцевого розвитку» провели третій (після м. Києва 18-19 вересня) та м. Дніпропетровська 25-26 вересня) установчий семінар Проекту «Енергоефективні школи». У ньому взяли участь представники Донецького міського методичного центру управління освіти, депутатської комісії з енергозбереження Донецької міської ради, районних та міських управлінь освіти, педагоги та керівники шкіл Донецького та Луганського регіонів. Наше місто було представлене делегацією у складі керівників та педагогів Свердловської ЗОШ №7 та ленінської ЗОШ №1.  Усі вони долучилися до роботи над Проектом із неабияким ентузіазмом.
  «Донецьк завжди радо зустрічає такі важливі та цікаві проекти, яким, безумовно, є проект «Енергоефективні школи». Адже питання формування звичок енергоощадної поведінки для регіону енергетиків – ніколи не втрачає актуальності. Відтак ми сподіваємось на ефективне і цікаве співробітництво», – зазначила методист Донецького міського методичного центру управління освіти Лариса Іванцова.
  Низка вересневих установчих семінарів – це вже другий етап Проекту «Енергоефективні школи». Він триватиме протягом навчального року: від вересня 2013 року до травня 2014 року. До участі в ньому долучилися 55 загальноосвітніх навчальних заклади: 11 – в Києві, 11 – у Дніпропетровську, ще 18 шкіл – в містах присутності компанії ДТЕК – у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській та Львівській областях.
  Поширення Проекту на Схід відбулось завдяки участі в ньому:
– 8 ЗНЗ Донецької області:
м. Моспино: ЗОШ №151, ЗОШ №152; м. Добропілля: ЗОШ №6, ЗОШ №19; м. Кіровське: ЗОШ №1, ЗОШ №2; м. Зугрес: НВК №3, ЗОШ №9;
– 7 ЗНЗ Луганської області:
м. Свердловськ: Ленінська ЗОШ, ЗОШ №7; м. Ровеньки: гімназія №1, ЗОШ №8, ЗОШ №12; м. Щастя: ЗОШ №56; смт. Петрівка (Станично-Луганський р-н): ЗОШ №1.
  Менеджер департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Юлія Заярна назвала день початку семінару у Донецьку особливим: «Результати першого етапу Проекту були настільки переконливими, що ми вирішили продовжити його впровадження далі. Сьогодні ми запускаємо Проект «Енергоефективні школи» у всіх містах присутності компанії ДТЕК. Здавалося б, енергетична компанія повинна прагнути до того, щоб люди споживали якомога більше електроенергії і тепла. Але насправді для нас важливо, щоб наші продукти споживалися ефективно і без втрат, щоб наш споживач відчував себе комфортно і при цьому не переплачувати за зайві, непотрібні йому обсяги. Енергоощадна поведінка допоможе людям економити. Чому ми обрали школи? Тому що змінити звички та спосіб життя дорослих людей досить важко. А от сформувати нові у молодого покоління – значно легше. І тут дуже багато залежить від педагогів. Ви маєте стати локомотивом команди проекту у вашому закладі. Адже ваше завдання – надихнути малечу на отримання нових знань та сприяти формуванню в дітей нового енергоефективного мислення!»
  Перший етап проекту був успішно реалізований у січні-травні поточного року в 11 школах Києва. «Ми реалізовували цей проект і раніше. Але з моменту долучення до нього компанії ДТЕК він заграв по-новому: з’явився елемент конкуренції, діти отримали можливість відвідувати цікаві екскурсії на об’єкти виробництва енергії. Результати першого етапу дуже красномовні. За два місяці 11 київських ЗНЗ першого етапу Проекту завдяки участі в міжшкільному конкурсі на зменшення споживання електроенергії зекономили понад 23 тисяч гривень. Цифра, наче, невелика, але, якщо помножити середню суму зекономленого на кількість українських шкіл (а їх – близько 20 тисяч), то сума загальних заощаджень стає приголомшливою – майже 43 мільйони гривень», – зазначив виконавчий директор ВБО «Інститут місцевого розвитку» доцент, к.е.н. Руслан Тормосов.
  За кошти компанії ДТЕК пілотні школи отримають навчально-методичне та приладне забезпечення Проекту. Навчально-методичний комплект у складі робочої програми курсу, посібника для учнів 6-8 класів «Про теплопостачання та теплозбереження для майбутнього споживача» та посібника для вчителя однойменної назви, який  у 2010 році отримав гриф Міністерства освіти і науки України «схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах», розроблено Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках Проекту USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні». 
  Автор навчально-методичного комплекту, старший консультант Інституту місцевого розвитку, доцент, к.т.н. Кадрія Сафіуліна, наголосила: «Теорії у навчальному курсі з енергозбереження  не так уже і багато, але вона дуже цікава дітям, бо викладена доступно та зрозуміло навіть шестикласникам. Але головне – проект має прикладну спрямованість, учні опановують прості практичні методи енергозбереження і застосовують їх вдома та в школі. Досвід показує, що до проекту залучаються не лише учні пілотних класів, а і вся школа, персонал ЗНЗ, батьки».
  Перевагами участі шкіл у проекті є не лише отримання нових знань та досвіду. Зокрема 5 ЗНЗ-лідерів першого етапу проекту «Енергоефективні школи», що також впроваджувався Інститутом місцевого розвитку, отримали від компанії ДТЕК – «золоті» сертифікати на суму 180 тис. грн кожен. Дві школи, що посіли 6 та 7 місця, отримали по 20 тис. грн кожна («срібний» сертифікат). Решта шкіл отримали «бронзові» сертифікати на суму 15 тис. грн кожен.
  Педагоги пілотних шкіл Донецької та Луганської областей, які добре обізнані з діяльністю компанії ДТЕК в рамках Програми соціального партнерства в їх містах, дуже тепло сприйняли її новий проект «Енергоефективні школи». Вони також високо оцінили майстерність викладачів, актуальність та доступність отриманої інформації, рівень організаційного і технічного забезпечення установчого семінару та його позитивну, доброзичливу атмосферу. Ось деякі з висловлень:
«Мені дуже сподобався семінар, він залишив по собі лише приємні емоції. Атмосфера була дуже доброзичливою, матеріал – цікавим. Лектори – справжні професіонали».
«Вразило все! Головне – дуже хочеться скоріше почати роботу в Проекті».
«Багато отримано нової інформації, дуже вдячний. Відмінно! 12 балів. Бажаю, щоб ви ще багато років займалися цим Проектом і з кожним роком долучали все більше шкіл».
  Впровадження Проекту у пілотних ЗНЗ Донецької та Луганської областей має розпочатися урочистими запусками, що відбуватимуться  з 14 по 25 жовтня цього року.  
  У навчальних закладах Свердловська урочисте відкриття проектів має відбутися 23 жовтня.

Переглядів: 689 | Додав: Лебединская | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5