Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 11:40

Головна » 2013 » Ноябрь » 20 » «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття...»
11:00
«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття...»
   7 листопада 2013 року на базі Свердловської загальноосвітньої школи №7 пройшов семінар учителів української  філології, присвячений 200-річчю з Дня народження Т. Г. Шевченка: «Пошуково-дослідницька позакласна робота з української літератури  як засіб активізації інтелектуальної та творчої діяльності учнів, їх естетичного розвитку». Господарі, учителі предметної комісії  суспільно-гуманітарного циклу (напрямок українська філологія), підготовку до заходу розпочали заздалегідь: зняли фільм-презентацію методичного об'єднання, узяли інтерв'ю в учнів та вчителів ЗОШ№7 з метою з'ясувати, що їм відомо про Т. Г. Шевченка, чим цікава їм постать поета, що нового хотіли б дізнатися про нього. До  розв'язання поставлених питань педагоги підійшли творчо, застосувавши метод «Шість капелюхів мислення де Боно», сутність якого в рамках майстер-класу презентувала керівник предметної комісії Сєрапугова Л.Ю. Групам гостей було запропоновано, примірявши на себе один із різнокольорових капелюшків, дати відповідь на ключове питання: «Чи потрібен Тарас Шевченко Україні?». Учасники семінару висловлювали свої погляди з критичної (чорний капелюх) та оптимістичної (жовтий капелюх) точки зору, з огляду  на емоції та почуття (червоний капелюх), узагальнювали отриману інформацію (синій капелюх). Висновок був одностайним: «Шевченко – це Україна, а Україна – це Шевченко». 
  Підтвердженням цієї думки  стали й проекти, підготовлені школярами. Першими свою роботу представляли учні 7-8-х класів під гаслом: «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, І голос твій нам душі окриля...»  (відповідальна учитель Кряженко О. В.). Восьмикласники Драпой Катерина та Олександр Назаренко розповіли про сучасне життя поезії Шевченка «Зацвіла в долині червона калина», покладеної на музику учасниками українського гурту «Трансформер». Учні 7-А класу Пташенко Валерія та Музика Володимир надали інформацію про фільм українського режисера М. Іллєнка «Толока», створений за мотивами балади Т.Г. Шевченка «У тієї Катерини...», який вийде на екрани в березні 2014 року. Група школярів  7-Б класу (Патенко Наталія, Петрик Інна, Філіпенко Ганна, Кіфік Данило) презентувала проект «Сучасне виконання пісень на вірші Тараса Шевченка», у якому поставила за мету  довести, що покладені на музику поезії Кобзаря можуть бути актуальними в наш час.  
  Учні старшої школи захищали свої роботи, обстоюючи думку, що «Шевченко – це народ, і як народ, він буде вічно жити» (відповідальна учитель Іордекеску О. В.). Дівчатка з  9-Б класу провели для гостей віртуальну екскурсію  в «Музей однієї книжки», де всі побачили різноманітні видання Шевченкового «Кобзаря». Учениця 9-А класу розповіла про рід Шевченків, якому і в сучасному світі «нема переводу». Маловідомі факти із життя поета 10-Б клас презентував у вигляді ток-шоу, на яке запросили й родичів Тараса Григоровича, і вченого, і дизайнера одягу. А обговорення особистого життя Тараса  Шевченка провели в атмосфері початку ХХ століття за чашкою чаю молоді українські інтелігентки (11-А клас). 
  Відтворити події й пережити емоції «Останнього дня великого життя» допомогли присутнім учні 10-А класу, перевтілившись на самого Шевченка та його друзів, які були поруч 10 березня 1861 року.
  Ушанування пам'яті поета завершилося літературно-музичною композицією «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття...» (відповідальні вчителі Мальцева Н.С. та Прядко О.В.).
  Поділитися враженнями й підбити підсумки семінару присутні змогли, повернувшись до теорії творчого мислення де Боно. Кожен, хто хотів висловитися, обирав капелюх за кольором, що відповідав його настрою. 
  Гості залишилися задоволені побаченим і щиро дякували вчителям і учням Свердловської ЗОШ № 7 за проведену роботу.
Л.Ю. Сєрапугова, 
керівник шкільної методичної комісії 
вчителів української мови і літератури


























































































































































































































































































Переглядів: 689 | Додав: Лебединская | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5