Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 11:39

Головна » 2012 » Сентябрь » 25 » "Педагогічний дует - 2012"
13:34
"Педагогічний дует - 2012"

     З 20 по 22 вересня 2012 року у Дитячому оздоровчому комплексі «Южний» (АР Крим) відбувся І відкритий зліт молодих вчителів та керівників органів освіти Воронезької, Луганської областей та м. Москви «Педагогічний дует – 2012». У склад делегації від Луганської області входили вчителі Свердловська Бєліков В.О. (учитель інформатики ЗОШ № 7), Єгорова В.В. (учитель української мови та літератури Червонопартизанської гімназії, Президент Клубу молодого спеціаліста м. Свердловська) і Завгороднюк Н.О. (практичний психолог Ленінської ЗОШ).

    Кажуть, молодим у нас усі шляхи відкриті… Ось і для представників Клубу молодого спеціаліста м. Свердловська відкрився новий шлях – шлях як веселий і цікавий, так само пізнавальний і корисний, шлях, який ми долали з 20.09 по 22.09 цього року на території гостинного ЛОКЗ ДОК «Южний», що розташований у Криму біля м. Сімферополь, під час Першого відкритого злету молодих вчителів та керівників органів управління освіти Луганської та Воронізької областей під назвою «Педагогічний дует – 2012».
    Позитивні враження ми почали отримувати вже в дорозі, у потязі: дуже цікаво було знайомитися з молодими спеціалістами з різних куточків Луганщини, адже це не просто «нові» люди – це люди ,з якими об’єднує спільна справа, спільні думки. Тож до «Южного» ми приїхали вже єдиною великою родиною (майже 50 осіб).
        Утому після тривалої дороги розвіяв гостинний прийом нашої делегації. Директор «Южного», Панченко С. В. особисто зустрів нас, привітав з приїздом і передав до надійних рук працівників ДОК, які розселили нас по комфортабельних кімнатах корпусу №3, а потім провели до їдальні. Після обіду, так само особисто, Сергій Васильович провів нас стежками «Южного», який вразив красою природи та високим рівнем оздоблення. Там дійсно є усе для відпочинку, оздоровлення та творчого розвитку дитини: простора актова зала, будинок дитячої творчості, ігрові майданчики та кімнати з вікнами від стелі до підлоги, зручні душові, приміщення для дискотеки взагалі побудовано у формі човна зі статуями піратів тощо. 
        Після відпочинку усіх запросили на урочисту лінійку – відкриття злету. І вже з цієї миті ми зрозуміли, що все це не «суха» конференція, якої ми всі очікували, що це – зустріч творчих людей. Першим прикладом цього (як і мало бути) стали власне організатори заходу – начальник управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації Цимбал І.І. та заступник начальника управління освіти Літвінова З. І., які не просто привітали нас вступним словом, але й піснею власного виконання, що стала гімном злету.
       Доречно зараз згадати про те, що під час лінійки перед нами вперше з’явились люди, які надалі були поруч постійно – це вчителі Школи – гімназії №60 ім. 200 – річчя м. Луганськ: вони були ведучими, проводили майстер-класи, готували нас до агітбригад і просто розважали гострим розумом та влучним гумором.
       Назва  злету – «Педагогічний дует» була повністю виправдана. Молоді вчителі Луганщини мали честь познайомитися та спілкуватися з представниками Воронезької області. 
       На екскурсію до міста-героя Севастополь ми вирушили уже всі разом: Луганськ і Вороніж. Їхали весело, з піснями, і найбільш вражаючим виявилося те, що представники Воронежа легко співають українські народні пісні, знають їх безліч.
       Наступний день був ще більш насичений. Уже після сніданку ми вирушили до конференц-зали на відкриття майстер-класів, презентацію досвіду роботи з молодими вчителями в Україні та Російській Федерації. Потім нас поділили на чотири групи для власне проведення майстер-класів («Керівники системи освіти», «Молоді вчителі гуманітарного циклу», «Молоді вчителі природничо – математичного циклу», «Молоді вчителі фізичного виховання, праці, психології, спеціалісти з виховної роботи»).
      Як представнику гуманітарного циклу дозвольте зробити акцент на майстер-класі Савенкової О.В., вчителя української мови та літератури КЗ «ЛНВКСШ першого ступеня – гімназія №60». Її виступ та презентація «Формування культурологічної компетентності учнів на основі інтегрованого підходу до викладання української мови» були дуже пізнавальними. Її досвід різноманітний та яскравий, а сама вона – талановита, обдарована людина. Майстер - класи в інших трьох групах також були цікавими та корисними. Це відмітили Бєліков Віталій Олександрович та Завгороднюк Наталія Олексіївна – мої колеги – молоді спеціалісти з нашого міста.
    Не можливо поїхати до Криму і не відпочити на березі моря, такі виїзди також були передбачені організаторами злету і пішли всім на користь.
       Вечір того ж дня виявився ще цікавішим. Відбувся виступ агітбригад учасників злету. Було цікаво як виступити самим, так і подивитися на інших, бо талановиті абсолютно всі: співали, танцювали, читали вірші, розігрували різні сценки. Наші виступи перемежовувались запальними номерами у виконанні тих самих вчителів Школи-гімназії №60. Несподіванкою вечора став дует (яким же символічним і змістовним стало для нас це слово) двох вчителів з Луганська та з Вороніжа: вони заспівали українську народну пісню, що викликало бурні авації всього залу. Дует цей, до речі, народився в автобусі до Севастополя.
        Культурна програма стала завершальним етапом цього дня: дискотека та фуршет. 
      Вороніж і Луганськ… За ці два дні ми встигли стати друзями, тому, коли 22.09 настав час від’їжджати, було трохи сумно. Радує лише обіцянка Цимбал І.І., що як фундатори злету всі ми тепер маємо право відвідувати його щорічно. Тож лишається сподіватися на нову зустріч! А поки що велика подяка ДОК «Южному», його директору Панченко С.В., Управлінню освіти Свердловської міської ради, Свердловському міському методичному центру освіти, Клубу молодого спеціаліста м. Свердловська, всім організаторам та учасникам «Педагогічного злету – 2012» за незабутні враження!
 Учитель української мови та літератури 
Червонопартизанської гімназії Свердловської міської ради 
Єгорова В.В.



























Переглядів: 746 | Додав: Лебединская | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Сентябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5