Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 14:49

Головна » 2013 » Октябрь » 7 » «Педагогічний дует – 2013»
14:27
«Педагогічний дует – 2013»
       
                                 
   З 19 по 21 вересня 2013 року у Дитячому оздоровчому комплексі «Южний» (АР Крим) відбувся ІІ відкритий зліт молодих вчителів та керівників органів освіти Воронезької, Луганської областей та м. Москви «Педагогічний дует – 2013». У склад делегації від Луганської області входили Бєліков В.О., учитель інформатики ЗОШ № 7, та Єгорова В.В., учитель української мови та літератури Червонопартизанської гімназії, Президент Клубу молодого спеціаліста м. Свердловська.

«Педагогічний дует – 2013»
   Літо промайнуло з блискавичною швидкістю, а разом з ним - і вчительська відпустка. Здавалося, що берег моря тепер на довгі 9 місяців залишиться тільки приємним спогадом, який незабаром потоне у шурхоті пожовклого листя та сторінок зошитів і підручників… Але для представників Клубу молодого спеціаліста м. Свердловська «літню казку» було продовжено, завдяки міському методичному центру освіти, адже відкритий злет молодих вчителів та керівників органів управління  освітою Луганської та Воронезької областей запросив до себе і 2013-го року. 
   Назва злету лишилася та сама («Педагогічний дует»), цифри поряд змінилися лише на якусь одиничку (2013), тож спочатку думалось, що і сама зустріч буде такою самою. Минулого року все пройшло якнайвеселіше та якнайкорисніше, і це вищій ступінь порівняння, краще – просто неможливо! Але ж ні! Неймовірно влучною тут став вислів молодого спеціаліста з м. Алчевська Коваля М.: «Я вже вдруге перший раз у «Южному»!». Це стосувалося як самого ДОК «Южний», який знову приймав делегації злету з 18.09 по 21.09 (корпуси, де мешкали молоді педагоги, стали ще комфортабельнішими, сам табір - ще красивішим, а Панченко С.В., його директор, ще привітнішим та уважнішим до всіх), так і подій, що розгорнулися впродовж цих трьох днів.
   Зустріли делегатів дуже тепло, розселили, нагодували смачним обідом, і, як і минулого року, молоді вчителі Луганщини та Вороніжа поїхали «в гості» до міста-героя Севастопіль. Їхали і туди, і назад знову з піснями та дзвінким сміхом, але помітно було, що на відміну від минулого року, ці співи вже склалися у певний репертуар. Та і в самому місті кожен знайшов якісь нові для себе місця, не відвідані торік.
   А увечері  ДОК не забарилася «відвідати» ще одна гостя – злива. За вікнами було темно, досить холодно і мокро, але це ніяк не вплинуло на теплу, навіть спекотну, атмосферу всередині корпусів. Усі поспішали поділитися новинами, поводилися при цьому дуже приязно, як давні друзі. У кожного в голові того вечора промайнула одна й та сама думка: «Я скучив(ла)!»
«Мокра гостя» періодично навідувалась і другого дня, особливо їй не терпілося побувати на святковій лінійці на честь відкриття злету, під час якої Цимбал І.І., директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації,  привітала всіх учасників - і тих, хто був тут 2012-го року, і новачків - і розподілила всіх на чотири групи («Керівники системи освіти», «Молоді вчителі гуманітарного циклу», «Молоді вчителі природничо – математичного циклу», «Молоді вчителі фізичного виховання, праці, психології, спеціалісти з виховної роботи»), у кожній з яких було проведено спеціально підготовлений майстер-клас. Досвідчені педагоги знову поділилися невичерпними перлинами зі скарбничок свого власного професійного досвіду. 
   Кажуть, восени, коли вже прохолодно, море пахне інакше - пахне свіжістю, принесеною здалеку, - тільки блакитно-зелене простирадло води… Правду кажуть! Організатори зустрічі примудрились розподілити час так, щоб його вистачило і на корисне, і на приємне, та ще й не один раз.
   Вечора другого дня всі чекали із нетерпінням, адже враження від тогорічних виступів агітбригад ще не втратили яскравості. Але такої феєричної вистави ніхто не чекав. Це було видно по обличчях усіх присутніх – дивувало, як не втомлюєшся весь час посміхатися, - а також чутно по голосним оплескам, які вщухали лише на мить для того, щоб залунати знов. Хоча інакше і бути не могло, адже готували команди знову безмежно талановиті та невичерпно творчі вчителі  Школи – гімназії №60 ім. 200 – річчя м. Луганськ, фінальний виступ яких став апогеєм концерту.
Але культурна програма на цьому не скінчилася – попереду були весела дискотека та фуршет.
Вороніж і Луганськ – ми разом були знов,
І хоч яка гірка хвилина розставання,
Перехопило дихання, і схвилювалась кров
Від думки про майбутні привітання.

   Три дні минули дуже швидко, але лишили по собі безліч спогадів та строкатість вражень. За це велика подяка гостинному ДОК «Южному», його директору Панченко С.В., всім організаторам (особливо Цимбал І.І. за додержану обіцянку запросити учасників «Педагогічного дуету – 2012» як фундаторів у наступні роки) та учасникам «Педагогічного дуету – 2013». І, звісно, методичному центру управління освіти Свердловської міської ради, зокрема Черних Л.В., за чудову можливість відвідувати подібні заходи такого високого рівня.
 
Учитель української мови та літератури 
 Червонопартизанської гімназії
 Єгорова В.В.






























































































































Переглядів: 599 | Додав: Лебединская | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5