Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 16:21

Головна » 2011 » Ноябрь » 2 » Совместный семинар учителей физкультуры и врачей
12:51
Совместный семинар учителей физкультуры и врачей
     28 жовтня 2011 р. на базі Свердловського ліцею №1 відбувся спільний семінар учителів фізкультури,  тренерів-  викладачів ДЮСШ, інструкторів із спорту ДНЗ та лікарів за участю Шапоренко М.П., головного лікаря  дитячої  лікарні; Можайської В.А., лікаря-кардіолога; Шатохіної Л.А., лікаря-травматолога. На семінарі були  розглянуті  такі питання: 
 - організація роботи вчителів у спецмедгрупах;
 - робота з учнями, вихованцями після їхньої хвороби;
 - вікові особливості фізичного розвитку дітей;
 - оптимальне фізичне навантаження на заняттях фізичною культурою;
- надання першої медичної допомоги дітям, які отримали травму на уроці (занятті) фізкультурою.
    Шапоренко Марина Петрівна освітила питання, пов’язані з організацією уроку фізкультури, гігієнічними вимогами до структури, змісту й нормуванню навантажень на одному занятті, а також дала рекомендації, адресовані педагогам та батькам щодо особливостей організації занять з дітьми після хвороби та учнями, які займаються в спеціальній та підготовчій фізкультурних групах.
    Лікар-кардіолог Можайська Вікторія Анатоліївна зупинилась на причинах збільшення кількості дітей, які мають відхилення у здоров’ї, і дала рекомендації щодо оптимальних фізичних навантажень на уроках (заняттях) фізкультури. 
    Шатохіна Лариса Анатоліївна акцентувала увагу на тому, що вчитель фізкультури сьогодні повинен знати не тільки, як правильно організувати й провести урок, але й швидко й правильно надати першу допомогу дитині у випадку отримання нею травми або поганого самопочуття, бо від компетентності вчителя може залежити не лише здоров’я, а й життя наших дітей.
    Від учителів виступила Гребенець Ганна Володимирівна, учитель фізкультури ЗОШ №9, яка дала методичні рекомендації щодо організації роботи з дітьми в спецмедгрупах.
    Тісна співпраця педагогів з медичними працівниками дає можливість вирішити нагальні питання та проблеми, пов’язані з профілактикою нещасних випадках під час уроків і тренувань та оптимальною і грамотною організацією занять фізкультурою в навчальних закладах.
Переглядів: 712 | Додав: Дойжа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5