Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 16:21

Головна » 2013 » Декабрь » 24 » Справжнє свято педагогів
18:06
Справжнє свято педагогів
    23 грудня 2014 року відбулося урочисте закриття міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014». У залі – атмосфера хвилююча й урочиста, звучать фанфари, багато квітів і посмішок: колеги прийшли привітати найкращих!
    «Учитель продовжує себе в дітях», – це істина, яку не треба доводити. Не випадково зі сцени цитувалися уривки з творчого завдання-есе юних свердловчан про своїх учителів, адже свій талант і знання педагог вкладає в кожну дитину,  успіхи й досягнення якої є найкращою нагородою за вчительську працю.
Міський етап конкурсу «Учитель року-2014» проходив за чотирма номінаціями:
- «Учитель початкових класів»;
- «Учитель географії»;
- «Учитель трудового навчання».
   Уперше в історії конкурсу з’явилася номінація  «Директор школи». Погодьтеся, що сучасний директор – це справжній тактик освітнього простору. Хто, як не він, усвідомлює важливість ролі вчителя в долі учнів. Директор школи намагається розібратися в проблемах сучасності, розуміє, що головне в його роботі  – це управління розвитком освітньої установи. Варто відзначити, що учасникам номінації «Директор школи» удалося розкрити інноваційні підходи в управлінській діяльності при написанні конкурсного есе. Свою професійну компетентність вони підтвердили під час аналізу уроку й проведення майстер-класу в рамках міського семінару для керівників шкіл.
  Професійний конкурс «Учитель року» підвищує престиж педагогічної професії, відкриває перспективи перед молодим поколінням; є одним з факторів підвищення якості освіти в нашому місті.   Дуже приємно відзначити, що це справжнє свято в освіті зі своїми традиціями, активними учасниками та гостями, це відкриття нових імен, своєрідний гімн вчительській праці! 
    Почесним гостем на святі був міський голова Шмальц Олександр Іванович, який тепло привітав усіх переможців і призерів конкурсу, вручив грошові сертифікати і пам’ятні книги «Свердловськ: сторінки історії». Олександр Іванович у своєму виступі багато уваги приділив ролі педагогічної спільноти в розвитку й вихованні молодого покоління свердловчан, висловив упевненість у перспективному майбутньому міста Свердловська та відзначив, що участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2014» у нинішньому році – особливо почесна, адже місто святкує своє 75-річчя. 
   Усі присутні в залі мали можливість переглянути неповторні миті переживань, відкриттів і перемог наших конкурсантів, завдяки кіноподорожі «Шлях до успіху: сторінками конкурсу».
   Приємно відзначити, що в цьому році пліч-о-пліч ішли досвід і молодість, мудрість і юнацький оптимізм. Педагогічний стаж учителів складав від 3-х до 46 років. у конкурсі взяли участь 4 вчителі вищої кваліфікаційної категорії, 2 конкурсанти мають звання «старший учитель». Усіх учасників об’єднала любов до професії, творчий пошук і прагнення до досконалості.
    Переможцями та призерами міського етапу конкурсу стали:
Номінація «Учитель початкових класів»
1. Магамедова Наталія Романівна, учитель І кваліфікаційної категорії Свердловської загальноосвітньої школи №8, старший учитель. Стаж роботи – 26 років.
Працює над проблемою: «Розвиток критичного мислення молодших школярів».
2. Равковська Тетяна Іванівна, учитель І кваліфікаційної категорії Комсомольської загальноосвітньої  школи імені Михайла Григор’єва. 
Стаж роботи – 13 років.
    Працює над проблемою: «Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках в початковій школі».
3.  Лютик Вікторія Олегівна, учитель І кваліфікаційної категорії Свердловської спеціалізованої школи №6. Стаж роботи – 24 роки.
    Працює над проблемою: «Проектна діяльність як успішна взаємодія вчителя та учнів у процесі навчання».
Номінація «Учитель географії»                                   
1. Гончарова Людмила Дмитрівна, учитель І кваліфікаційної категорії Свердловської загальноосвітньої школи №8.
Стаж роботи – 12 років.
Працює над проблемою: «Розвиток різнобічної особистості на уроках географії».
2. Грязнова Надія Юріївна, учитель Червонопартизанської загальноосвітньої школи №1, спеціаліст.
Стаж роботи – 3 роки.
   Працює над проблемою: «Інформаційно-комунікаційні технології навчання на уроках географії».
Номінація «Учитель трудового навчання»                                 
1. Череда Валентина Іванівна, старший учитель, учитель вищої кваліфікаційної категорії Свердловської загальноосвітньої школи №8.
Стаж роботи – 46 років.
Працює над проблемою: «Проектні технології на уроках трудового навчання».
2.  Кононенко Марина Миколаївна, учитель І кваліфікаційної категорії Червонопартизанської загальноосвітньої школи №2.
Стаж роботи – 21 рік.
   Працює над проблемою: «Розвиток творчої активності учнів на уроках технології засобами методу проектів».
Номінація «Директор школи»                                   
1. Хачова Людмила Євгенівна, директор Свердловської загальноосвітньої школи №5. Стаж роботи – 38 років.
Проблема навчального закладу: «Реалізація особистісно  зорієнтованої системи навчання з метою формування успішної творчої особистості».
2. Гончаров Максим Олександрович, директор Калінінської загальноосвітньої школи.
Стаж роботи – 12 років.
Проблема навчального закладу: «Удосконалення навчально-виховного процесу шляхом упровадження нових педагогічних технологій». 
  Святкову атмосферу зустрічі допомагали створити музичні привітання від учениці Свердловської ЗОШ №2 Ізваріної Поліни, вокального колективу «Надія» СЦДЮТ «Мрія», вихователя я/с «Лютик» О.В. Кужелєвої. 
   Урочиста церемонія нагородження фіналістів міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014» запам’яталась як яскрава подія і пам’ятна сторінка в історії освіти міста Свердловська.
 Оргкомітет конкурсу «Учитель року-2014»









Переглядів: 613 | Додав: Лебединская | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Декабрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5