Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 07:38

Головна » 2011 » Ноябрь » 2 » Упевнений старт міських методичних проектів
18:36
Упевнений старт міських методичних проектів
Якою має бути школа, яка не школа? На чому базується управління сучасним навчальним закладом? Ці та інші питання були освітлені 19-20 жовтня 2011р. в презентаційних майстер-класах Віктором Громовим, головою Координаційної ради Асоціації лідерів освіти України, консультантом з удосконалення навчального процесу Директорату програм розвитку освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Ініціатором цієї зустрічі став Свердловський міський методичний центр освіти, який забезпечив організаційну підтримку проведення занять у рамках міських методичних проектів «Управління змінами» та «Резерв-потенціал».
Майстер-класи пройшли за трьома темами: «Основи школобазованого менеджменту (SBM)» - для керівників навчальних закладів міста, «Розвиток емоційного інтелекту (QE)» - для резерву керівників, «Менеджмент інновацій» - для заступників директорів та завідуючих і методистів ДНЗ.
Питання розвитку сучасної освіти, які було запропоновано для обговорення, не залишили байдужими нікого, викликали справжній інтерес з боку слухачів, спонукали до «живого» спілкування, активної взаємодії з лектором, особистість якого також викликала до себе інтерес. Про це свідчать відгуки учасників майстер-класів:
Задороженко Т.Л., начальник управління освіти Свердловської міської ради:
- Мотивація до змін та розвитку - саме так я би сформулювала основний лейтмотив майстер-класів Віктора Громового. Повністю згодна з тим, що зміни в освіті треба робити самим, не чекаючи вказівок «зверху». Заслуговує на увагу «метод родзинок», який В.Громовий використовує у своїй роботі. Можливо, такі «родзинки» – шлях до змін, до створення «нової школи».
Долотова В.І., методист СММЦО:
- Віктор Громовий справив враження неординарної і цікавої для спілкування людини. Майстер-класи, проведені в невимушеній формі, забезпечили емоційно-образне сприйняття інформації та бажання глибшого занурення в проблему.
Іванова О.Ю., заступник директора з ВР Червонопартизанської гімназії:
- Учитель – професія творча, вона потребує постійного професійного оновлення, знайомства з цікавими ідеями та методиками. І саме зустріч з Віктором Громовим дала нам можливість ближче познайомитися з освітою як за межами нашої області, так і України в цілому; збагатитися новими оригінальними ідеями.
Колодуб О.М., директор Павлівської школи:
- Проблеми, про які говорив Віктор Громовий, – близькі та знайомі, проте не кожний з педагогів готовий до змін, і, перш за все, змін у собі. Згодна з тим, що директор школи має стати лідером змін в освіті.
Коробко Т.Ю., завідуюча я/с №8 «Калинка»:
- Питання, представлені на майстер-класі, - цікаві та актуальні. Хотілось би побувати на тренінгах Віктора Громового з питань розвитку творчого та критичного мислення керівника. Я вдячна В.Громовому за щирість, міцність духу, любов до дітей, переконаність у правильності свого педагогічного шляху. Хочеться побажати цій неординарній цікавій людині, щоб не вичерпувалося джерело його натхнення, народжувалися нові ідеї.
Барило О.В., заступник директора з НВР Астаховського НВК:
- Досвід Віктора Громового – надзвичайно багатий та цікавий. Сучасний погляд на сучасну освіту, демократичність у підходах до управління змінами в навчальному закладі… Змушує замислитись.
Сам Віктор Громовий свої враження від зустрічі з освітянами міста Свердловська висловив так:

«Щиро дякую за чудово організовані майстер-класи. Справді, освіта України починається в таких невеликих містах, як ваше. Я побачив у вас інтерес до нового, ентузіазм і вмотивованість до змін на краще. Готовий і надалі до творчої співпраці. Тепер, після першого знайомства, ви знаєте, що я можу запропонувати, а я знаю що вам це справді потрібно. До нових зустрічей. З повагою, Віктор Громовий».





Переглядів: 640 | Додав: Дойжа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5