Меню сайта

Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 91

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 10:11

Головна » 2012 » Ноябрь » 2 » Управлінські студії від видавництва "Шкільний світ"
20:45
Управлінські студії від видавництва "Шкільний світ"
     З 30 жовтня по 1 листопада 2012 року на базі Свердловського ліцею №1 відбулися управлінські студії від соціального партнера Свердловського міського методичного центру освіти видавництва «Шкільний світ». На заході були присутні представники загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів (загальна кількість – 168 учасників): директори, заступники директорів з виховної роботи, учителі української та російської філології, керівники методичних об'єднань класних керівників, завідуючі та методисти дитячих садочків, практичні психологи шкіл та ДНЗ та методисти СММЦО.
     Людмила Вікторівна Галіцина, головний редактор газети «Управління освітою», відмінник освіти України, арт – терапевт - психолог, Випускник програми Американської Ради провела такі семінари-тренінги: «Механізм творчості. Програма роботи з обдарованими учнями», «Проектна діяльність навчального закладу», «Двері в інше життя» (арт-терапія, наративна та аналітична психологія).
    Людмила Володимирівна Шелестова, головний редактор газети «Шкільний світ», автор методики навчання дітей дошкільного віку розвивального читання представила наступні тренінги: «Як мотивувати педагогів до творчості», «Як згуртувати учнівський колектив», «Як розвивати творчі здібності дітей».
       Також відбулася презентація широкого спектру продукції видавництва «Шкільний світ», яку провела представник видавництва в Луганській області Бондарєва Людмила Миколаївна.
      Семінари-тренінги проходили у доброзичливій та творчій атмосфері. Підсумком роботи стало урочисте вручення сертифікатів професійної компетентності від видавництва «Шкільний світ».
      
       Своїми враженнями від семінару поділилися освітяни Свердловська.
       У ході тренінгу були створені умови для того, щоб максимально «розворушити» дещо скуту на початку аудиторію. Дійсно, не просто було нам переключитися від перевірки зошитів, заповнення журналів, шаленого ритму щоденного шкільного життя на розігрування пантоміми, витинання ляльки, фантазії на тему «Літери абетки» тощо. Учителі звикли ставити щодня оцінки своїм учням, а в ході тренінгу треба було заглибитися в себе, збагнути, хто ти, навіщо працюєш, чого досяг уже, а що тільки попереду, діагностувати, чи здатен працювати якісно, уповні отримуючи задоволення від роботи. Людмила Вікторівна ознайомила присутніх із таким явищем, як професійне вигоряння, що є вкрай небезпечним для вчителя й, звісно ж, для дітей, а також із шляхами подолання небезпечних симптомів.
     Відтак по закінченні семінару ми побачили, наскільки цікавими, емоційними, творчими людьми є колеги-учителі (хоча з багатьма з них уже досить довго співпрацюємо); збагнули, наскільки обмежуємо себе, ставлячи в рамки, від чого стаємо заскнілими й неспроможними рухатися вперед більш упевнено й розкуто, чим і виснажуємо себе. Кожен узяв для себе достатньо корисного, зробив певні висновки, що й показала проведена наприкінці рефлексія у формі «Ніжної естафети». Головне, ніхто не залишився байдужим, адже по закінченні заходу в нас не було відчуття втоми, а обличчя вчителів ясніли посмішками.
      Окремо хотілося б висловити захоплення ведучою тренінгу, а саме її енергією, обізнаністю, умінням працювати з аудиторією, почуттям гумору. Поза сумнівом, Людмила Вікторівна може по праву підписатися під кожним словом фрази Хелен Хейс, винесеною як епіграф в один з блоків семінару: «Завдяки моїй професії я маю можливість допомагати людям і собі. Це робить моє життя багатим і наповнює його змістом».
І.О. Таровита,
учитель Свердловського ліцею №1,
керівник міського МО вчителів
української мови і літератури






















































Переглядів: 822 | Додав: Лебединская | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz
карта 1 карта 2 карта 3 карта 4 карта 5